«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Румунські будівельники зацікавлені у виході на український ринок

26.10.2016

Румунські будівельники зацікавлені у виході на український ринок
Про це йшла мова на зустрічі представників Міждержавної гільдії інженерів консультантів (МГІК, Україна) та представників Румунської асоціації інженерів-консультантів ("ARIC"), що днями пройшла в м. Бухарест. Ініціатором зібрання виступив Віце-президент "ARIC" Діну Попеску. До обговорення питань співпраці запросили також представників відомих румунських компаній "SC SEARCH CORPORATION SRL", "AECOM Ingenieria", "AFAPLAN ENGENEERING", "Consitrans Srl", "S.C. AQUAPROIECT S.A.", "S.C. Pro Toby S.R.L." За словами президента МГІК Олександра Непомнящого, результатом обговорення можливостей співпраці став підписаний меморандум про взаєморозуміння між МГІК та "ARIC". «Мене вразила атмосфера спілкування. Нас запросили в гості, але почувалися ми як вдома – теплий прийом, невимушена цікава бесіда. Ми ознайомилися з досвідом роботи потужних румунських компаній, що працюють на будівельному ринку. Вони готові працювати і на українському ринку. Для нашої країни, яка потребує серйозних інвестицій, це дуже добра новина. Щоправда є низка поки не вирішених питань законодавчого регулювання будівельної галузі, особливостей існуючої системи сертифікації персоналу галузі, які ми також обговорили на зустрічі. Що саме робити і як, ми знаємо, і готові максимально долучитися до формування належної галузевої законодавчої бази, яка відчинить інвестору двері», - сказав Олександр Непомнящий. Коментуючи підписаний меморандум, він висловив переконання, що документ хоч і формальний, проте його результатом стануть цілком реальні кроки, спрямовані на розвиток українського будівельного ринку і його інтеграції у європейський простір технічного регулювання. «Мій колега, Президент "ARIC" Мікаель Станціу, підписуючи документ, назвав його тільки першим кроком подальшої плідної співпраці. Це дійсно так. І в цьому нам дуже допоможуть ті якості "ARIC", які привив асоціації пан Станціу - високий професійний рівень, багатющий досвід і креативний підхід до вирішення завдань», - підсумував президент МГІК. «В мене немає сумнівів, що меморандум набере практичного змісту. Адже наші з паном Непомнящим людські і життєві цінності повністю співпадають. А це багато значить у реалізації спільного масштабного завдання», - доповнив Президент "ARIC" Мікаель Станціу.
 
2.jpg

 "Представники інжинірингових компаній Польщі та Румунії давно не дискують щодо важливості застосування в будівництві проформ FIDIC, бо на власному досвіді переконалися у їх прогресивності". (Зліва направо: Адам В. Біавачовскі, керуючий партнер "Vintage Consulting", представник Польської Асоціації інженерів-консультантів "SIDIR"; Космін Тоболчеа, віце-президент "ARIC", виконавчий менеджер компанії "Protoby"; Іоана Драган, віце-президент "ARIC", директор з розвитку бізнесу компанії "Aquaproiect S.A.".

3.jpg

Напрацювання напрямків співробітництва МГІК та "ARIC" на засіданні "круглого столу", м. Бухарест, офіс "ARIC"
.

4.jpg

Фото, яке завжди даруватиме теплі спогади про бухарестську зустріч МГІК та "ARIC". (Зліва направо: Діана Антофі, віце-президент "ARIC", адвокат; Космін Тоболчеа, віце-президент "ARIC", виконавчий менеджер компанії "Protoby"; Іоана Драган, віце-президент "ARIC", директор з розвитку бізнесу компанії "Aquaproiect S.A."; Калін Дору Чіз, директор з нагляду компанії "AECOM"; Діну Попеску, Віце-президент "ARIC", віце-президент з питань управління будівництвом "Search Corporation"; Олександр Непомнящий, президент МГІК; Адам В. Біавачовскі, керуючий партнер "Vintage Consulting"; Олександра Марушева, радник МГІК; Тетяна Цифра, консультант президента МГІК, Патріціо Фелгуейраз, менеджер по країні компанії "AFAPLAN
"
.

5.jpg

Президент "ARIC" Мікаель Станціу (ліворуч від президента МГІК Олександра Непомнящого): "В мене немає сумнівів, що меморандум набере практичного змісту. Адже наші з паном Непомнящим людські і життєві цінності повністю співпадають"
.

6.jpg

Досвід реалізації інфраструктурних проектів румунськими колегами цікавий Україні
.

7.jpg

Мікаель Станціу Президент "ARIC", Олександр Непомнящий, президент МГІК, Діну Попеску, віце-президент "ARIC" (справа наліво). Ці хлопці знають, як досягти поставленої мети
.

8.jpg

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння між МГІК та "ARIC", м. Бухарест, жовтень, 2016
 
9.jpg

Обмін підписаними документами і водночас початок плідної співпраціміж МГІК та "ARIC"
.

Назад в раздел