«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Ще у двох зруйнованих багатоповерхівках Запоріжжя почали відновлювальні роботи

15.01.2024


Відновлення житла у Запоріжжі: розпочали будівельні роботи в двох багатоквартирних будинкахДемонтаж пошкоджених конструкцій, закупівля будівельних матеріалів, тимчасове підключення до інженерних мереж - у Запоріжжі стартували роботи з відновлення чергових багатоповерхівок.

Наразі почали відбудову двох будинків на вулицях Кам’яногірська, 6 і Запорізька, 2-А. У будівлях після влучення російських ракет найбільше постраждали перші під'їзди.

У п’ятиповерховому будинку на Кам’яногірській будівельники проводять демонтажні роботи та розбирають пошкоджені конструкції у квартирах 1-го під’їзду. Тут необхідно відновити та посилити несучі конструкції, зробити ремонт пошкоджених квартир, утеплити фасад та відремонтувати дах.

У дев’ятиповерхівці на вулиці Запорізька почалися підготовчі роботи до демонтажу конструкцій 1-го під’їзду. Тут необхідно розібрати пошкоджені конструкції, провести роботи з відновлення під’їзду, ремонтувати сходові клітини, шахти ліфта, квартири, покрівлю. Також потрібно утеплити фасад та провести благоустрій прибудинкової території.

Водночас продовжуємо організаційно-підготовчі роботи. Зокрема, закупівлю будівельних матеріалів, тимчасове підключення до інженерних мереж електро та водопостачання. Вирішуємо питання відселення мешканців та звільнення квартир від меблів.

Продовжуємо роботи з відновлення інших житлових будинків:

▪️ вул. Незалежної України, 67 - майже завершили демонтаж залізобетонних плит перекриття, стінових блоків та конструкцій балконів. Тривають демонтажні роботи в квартирах 1-го під'їзду та роботи із вивезення будівельного сміття;

▪️ вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 - тривають роботи з демонтажу конструкцій плит перекриття та цегляних стін. Розпочали демонтажні та оздоблювальні роботи в квартирах 1-го та 3-го під'їздів. Встановили тимчасове огородження будівельного майданчика. Організували тимчасові переходи для пішоходів. Також продовжуються організаційно-підготовчі роботи;

▪️ вул. Миру, 14 - завершили демонтажні роботи в квартирах 4-го під'їзду. Продовжуємо роботи з посилення несучих конструкцій 4-го під'їзду будинку, з влаштування конструкцій міжкімнатних перегородок. Розпочали демонтажні роботи в квартирах 3-го під’їзду. Продовжуємо закупівлю будівельних матеріалів;

▪️ вул. Запорізька 2-Б - тривають організаційно-підготовчі роботи. Тут необхідно виконати демонтаж і відновлення несучих конструкцій та інженерних мереж, ремонт квартир й сходових клітин. Також засклимо вікна і балкони в сусідніх підʼїздах.

Загалом у місті Запоріжжя Агентство відновлення працює на 6-ти об'єктах. У всіх багатоквартирних будинках виконуємо капітальний ремонт.

Фінансування об'єктів здійснюється коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.
























Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України 

Назад в раздел