«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

СТОП ПОРУШЕННЯМ У СФЕРІ ЗАКУПІВЕЛЬ

02.03.2017

СТОП ПОРУШЕННЯМ У СФЕРІ ЗАКУПІВЕЛЬ

До Всеукраїнської громадської організації «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури» звернувся із заявою член Гільдії про порушення прав його професійної діяльності, як сертифікованого провідного інженера з технічного нагляду при здійсненні публічних закупівель в системі «ProZoro».

Заявнику випадково стало відомо, що за результатами торгів з проведення технічного нагляду за виконанням робіт, переможцем тендеру визнано певного ФОП. При цьому переможцем в поданих на тендер документах був зазначений, без його відома і встановлення трудових правовідносин, провідний інженер з технічного нагляду, який і звернувся до Гільдії.

Окремо необхідно відмітити, що участь в цих же електронних торгах також брало Комунальне підприємство, а у поданій на тендер довідці про наявність працівників зазначеної кваліфікації даного підприємства знову було неправомірно вказано цього ж провідного інженера з технічного нагляду, без його згоди!

Враховуючи викладене, Гільдія звернулась до замовника: районної державної адміністрації із проханням розглянути можливість оскарження результатів електронних закупівель послуг з проведення технічного нагляду за виконанням робіт, як таких, що відбулися з порушенням принципів добросовісної конкуренції на підставі підроблених документів і вжити відповідних заходів щодо притягнення до відповідальності винних осіб та повідомити Гільдію.

За результатами розгляду листа, Гільдії повідомлено, що закупівля послуг з проведення технічного нагляду за виконанням робіт відмінена. Інформація прийнята до уваги та буде врахована замовником у подальшому при здійсненні закупівель з технічного нагляду за виконанням робіт.

КОМЕНТАР ГОЛОВИ контрольно-ревізійної комісії Гільдії Пакулько В.Г.: «Ми вважаємо, що такі дії посадових осіб можна розцінювати як зловживання службовим становищем, підробку документів, грубе порушення чинного законодавства про публічні закупівлі і захист персональних даних, та порушення «принципів чесної конкуренції». Ми звернулися з цього приводу до Мінрегіону з пропозицією спільно з адміністрацією «ProZoro» вжити певні заходи щодо унеможливлення таких ситуацій у майбутньому.

Ми закликаємо також усіх членів Гільдії, у разі виявлення схожих порушень, своєчасно інформувати про це замовників, Гільдію, правоохоронні органи».

Назад в раздел