«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Співпраця Мінрегіону та профільного Комітету ВР щодо посилення контролю за виконанням законодавства у сфері цивільного захисту під час розроблення містобудівної документації

21.05.2022


Мінрегіон спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування створили Робочу групу, яка напрацьовує комплексні пропозиції щодо вдосконалення положень по цивільному захисту та посилення контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері цивільного захисту під час розроблення містобудівної та проєктної документації. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

“Забезпечення будівництва укриттів, які збережуть життя та здоров’я громадян під час повітряних чи хімічних атак сьогодні актуальне як ніколи. Робоча група вже найближчим часом презентує відповідні законодавчі ініціативи та нормативні ініціативи”, – зазначила Наталія Козловська.

Зауважимо, що Робоча група має розробити пропозиції, які посилять контроль за виконанням, як планувальних рішень щодо розвитку мережі захисних споруд цивільного захисту, так і за розміщенням та будівництвом таких об’єктів.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Уряд ухвалив рішення, яке дозволить в умовах воєнного стану оперативно розробляти будівельні норми та вносити зміни до них.


Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України





Назад в раздел