«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Співпраця з Францією у процесі відновлення: проєкти та їх статус

07.02.2024


У ході підготовки до візиту Президента Франції Емануеля Макрона команда Міністерства відновлення на чолі з міністром Олександром Кубраковим провела зустріч зі Спеціальним уповноваженим президента Франції з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном. У фокусі розмови – актуальний статус виконання спільних проєктів. 



«Нарощуємо співпрацю з Францією у питаннях відновлення України.  У пріоритеті – розвиток транспортної галузі та модернізація обʼєктів критичної інфраструктури.  

Французька агенція з міжнародного технічного співробітництва Expertise France з вересня 2023 року реалізує проєкт багатогалузевої технічної допомоги mAIDan Ukraine/Майдан Україна. Проєкт фінансується Міністерством з питань Європи та закордонних справ Франції.  Обсяг – €14,5 мільйонів на 3 роки. 

Одним із важливих напрямків нашої міжнародної співпраці є пряма підтримка відновлення територіальних громад. Бачимо прогрес співпраці на прикладі Чернігівщини», – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков. 



Детальніше про проєкти:

  • Фінансова підтримка Укрзалізниці

Наприкінці грудня 2023 року підписано кредитну угоду на суму майже €37 мільйонів. Впродовж року буде поставлено 19 тисяч тонн рейок, що дозволить відремонтувати майже 150 кілометрів колій. Перша тисяча тонн надійде у першому кварталі 2024 року. 

  • Проєкт покращення водопостачання у місті Києві 

Вартість – €70 мільйонів. На меті – відновлення стратегічних об'єктів водопостачання. Зокрема впровадження технології попередження гідроударів на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях, технології очищення промивних вод на Деснянській водопровідній станції, реконструкція двох водоводів.

  • Відновлення на регіональному рівні

Проєкти реалізуються французьким агентством міжнародного технічного співробітництва Expertise France. Проєкт фінансується Міністерством з питань Європи та закордонних справ Франції. У планах на 2024 рік – спільна робота у сферах реформи децентралізації, підтримка потенціалу громад та зміцнення партнерства між українськими та французькими містами. 

 










Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел