«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Сумщина – у п’ятірці областей за реалізацією державної програми Відновлення

15.11.2023


На Сумщині понад тисяча громадян отримали виплати від держави у рамках програми "єВідновлення", компенсація передбачає ₴200 тисяч за пошкоджене під час війни житло.

"Сумщина перебуває у п’ятірці областей за реалізацією державної програми "єВідновлення». У травні 2023 року стартував перший етап електронної публічної послуги «Відновлення», що стосувався надання компенсації за пошкоджене житлове майно у розмірі до 200 тисяч гривень. Наразі мешканцями області направлено 1 623 заяви щодо надання компенсації за пошкоджене майно. Стосовно 1 120 жителів вже прийняті рішення щодо компенсації на суму 102,9 мільйона гривень. 1 037 – вже отримали виплати", - зазначив начальник управління містобудування та архітектури Сумської ОВА Володимир Биков.

За його словами, загальна сума виплат становить 82,5 мільйони гривень.

Як зазначив Биков, найбільше рішень про надання компенсації прийняла Охтирська територіальна громада - 550 позитивних рішень на суму 55,5 млн грн.

Другий етап, який стартував у серпні, стосується компенсації за знищені обʼєкти житлового призначення і передбачає надання сертифікатів на придбання житла взамін зруйнованого.

"Жителями області направлені 88 заяв щодо надання компенсації за зруйноване майно та прийняті позитивні рішення стосовно житла 22 жителів області на суму понад 23 мільйони гривень", - сказав Биков.

За його словами, нині на рівні держави розглядаються питання щодо наступних етапів держпрограми єВідновлення. Зокрема, це стосується надання компенсації на відбудову зруйнованого житла та компенсації на ремонт пошкодженого житла вартістю понад 200 тисяч гривень.

Як повідомлялося, загалом за пів року дії програми державної грошової допомоги "єВідновлення" кошти на відновлення житла отримали понад 23 тис. українських родин, чиє житло постраждало через російську агресію.











Сумська обласна військова адміністрація


Назад в раздел