«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Броварському районі триває відновлення Плосківського ліцею

03.04.2024


У Київській області триває відбудова об’єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій. Зокрема, активно відновлюються заклади освіти. Один з них — Плосківський ліцей, що у Великодимерській громаді. Роботи відбуваються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Капітальний ремонт будівлі з урахуванням вимог енергоефективності розпочався восени 2023 року. Відповідно до проєкту заплановано відновити всі пошкодження, яких зазнав заклад освіти. Зокрема, відремонтувати зовнішні стіни, фасад, внутрішні перегородки та покрівлю, замінити вибиті вікна та двері. Крім того, заплановано відновити зруйновані інженерні мережі. Частина будівлі, яка згоріла внаслідок ворожих обстрілів, також буде комплексно відремонтована.

Підрядник вже виконав низку робіт. Першочергово будівельники демонтували зруйновані частини будівлі, замінили вікна та двері. Також відновили перекриття горища з утепленням та встановили нову покрівлю з металочерепиці. Крім того, провели очищення внутрішніх приміщень, виконали ремонт перегородок.

Наразі будівельники завершують ремонт зовнішніх стін, утеплення та оздоблення фасаду, опорядження внутрішніх приміщень. Паралельно фахівці працюють над заміною систем освітлення, опалення, водопостачання й водовідведення та вентиляції.

Також відповідно до проєкту заплановано виконати ремонт вхідних груп із врахуванням потреб маломобільних груп населення. Адже в закладі функціонують 4 інклюзивні класи. Загалом ліцей відвідують майже 300 учнів. На час проведення капітального ремонту діти навчаються у дві зміни в приміщенні дитячого садка.


d_dd¾n_dodµ-d_d¸n_d²n_n_dod°-2-2024-01-31-52.jpg












Київська обласна військова адміністрація

Назад в раздел