«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Брюсселі відбулась презентація звіту RDNA «Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення Україні»

12.09.2022


Під час візиту до Брюсселю, де відбулась презентація звіту RDNA «Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення Україні», Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов провів низку зустрічей.

Під час зустрічі Міністра Олексія Чернишова з Арупом Банерджі, регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи, обговорили фінансові потреби України для невідкладного відновлення пошкодженої та зруйнованої інфраструктури.

Також очільник Мінрегіону ознайомив Васко Алвеса Кордейро, Президента Комітету регіонів ЄС із терміновими потребами українських громад.

«Комітет регіонів готовий допомагати налагодженню партнерств між європейськими містами і регіонами та українськими, що сприятиме відбудові наших громад. Президент Комітету регіонів також прийняв моє запрошення та висловив готовність приїхати в Україну найближчим часом», — повідомив Міністр.

Із Мачей Поповськи, в.о. Генерального директора з питань сусідства та переговорів про розширення Європейської комісії, Міністр обговорив євроінтеграційний трек України і способи пришвидшити та зміцнити його.

«Темою розмови було і розширення доступу України до структурних фондів у рамках підготовки до вступу в ЄС. Висловив запевнення, що Україна адаптує свої політики відповідно до вимог Союзу. Ми вже це робимо при проведенні реформи містобудівної діяльності, регіональної політики, енергоефективності», — зазначив Олексій Чернишов.

Крім того, Міністр зустрівся із Кадрі Сімсон, пані Комісаром ЄС з питань енергетики. Сторони обговорили критичну необхідність підтримки громад у підготовці до опалювального сезону та формування резерву для швидкого реагування на надзвичайні ситуації.

Нагадаємо, 9 вересня Світовий банк, Європейська Комісія та Уряд України у співпраці з партнерами презентували спільний звіт з обʼєктивною та незалежною оцінкою нинішніх потреб на відбудову та відновлення України.  Як зазначив Міністр Олексій Чернишов, за незалежними даними звіту Світового банку, Єврокомісії та Уряду — Україні необхідно $349 млрд для відбудови та відновлення.



Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України




Назад в раздел