«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Дніпропетровській області відновили Марганецьку центральну міську лікарню

22.01.2024


З перших днів повномасштабної війни Україна зазнає постійних та цілеспрямованих обстрілів з боку росії по цивільній, особливо медичній, інфраструктурі. Особливо йдеться про наближені до фронту регіони, серед яких – і Дніпровщина. Адже від початку війни область стала одним із центрів, де відбувались активні бойові дії.

Влітку 2022 року у Дніпропетровській області внаслідок однієї з ворожих атак вибуховою хвилею була пошкоджена Марганецька центральна міська лікарня. Зокрема, постраждали блок А, інфекційне та дитяче соматичне відділення, архів лікарні тощо. Крім того, медзаклад потребував поточного ремонту. 

Власним коштом лікарні вдалося здійснити ремонт відділень та повністю відновити пошкоджені вікна та двері. Зараз медзаклад продовжує цілодобово працювати та надавати медичну допомогу населенню всієї громади. 

Зазначається, що за майже два роки повномасштабної війни на Дніпровщині вдалося відновлено 68 об’єктів медзакладів та ще 19 – відновлені частково.

Загалом в Україні пошкоджено 1 508 об’єктів медзакладів та 195 – зруйновані вщент. 474 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 383 – відновлені частково.











Міністерство охорони здоров’я України

Назад в раздел