«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Гостомелі відновлюють будинок, зруйнований навесні 2022 року

30.01.2024


На Київщині триває відновлення об’єктів, що були зруйновані чи пошкоджені внаслідок ведення бойових дій. Зокрема, відновлюють житлові об’єкти коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Один з таких будинків – багатоповерхівка в Гостомелі на вулиці Остромирській, 67. 

Чотириповерховий будинок на 16 квартир зазнав руйнації навесні 2022 року. У будівлі пошкоджені стіни, перекриття, несучі стіни, перегородки та покрівля. Крім того, були повністю зруйновані інженерні мережі. Будинок став непридатним для проживання. 

Восени 2023 року розпочалося відновлення багатоквартирного будинку. Спочатку будівельники демонтували всі пошкоджені конструкції. Згодом розпочали відновлювати металевий каркас з протипожежною обробкою металоконструкцій, виконувати кладку зовнішніх стін з газоблоку, встановлювати монолітне перекриття. Також підрядник виконав облаштування технічного поверху газоблоком та змонтував 95% вікон. 

Наразі фахівці працюють над влаштуванням стропильної системи покрівлі та завершують цегляну кладку зовнішніх стін. Крім того, будівельники продовжують встановлювати металопластикові вікна.

Загалом відповідно до проєктно-кошторисної документації заплановано повне відновлення пошкоджених елементів будівлі, облаштування вхідного тамбура, відновлення внутрішнього опорядження. Також передбачено утеплення цоколю та стін, оздоблення фасаду, відновлення інженерних мереж та скління балконів. Після завершення відновлювальних робіт до будинку зможуть повернутися 60 мешканців.











Київська обласна державна адміністрація

Назад в раздел