«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Харківському районі проводять відновлювальні роботи на 22 пошкоджених від обстрілів об'єктах

28.08.2023


Про відновлювальні роботи на об’єктах, які зазнали руйнувань внаслідок збройної агресії рф у Харківському районі, розповіли директор Департаменту містобудування та архітектури ХОВА Антон Коротовських і перший заступник начальника Харківської РВА Володимир Усов.

Як розповів Володимир Усов, у Харківському районі наразі відновлюють багатоквартирні житлові будинки, медзаклади та адмінбудівлю за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету.

«У Дергачах уже відновлюється 17 багатоквартирних будинків, роботи плануємо закінчити восени. Також проходить капітальний ремонт амбулаторій у селищі Лісне, селах Руська Лозова та Великі Проходи – їх готовність складає 30-35%. До того ж уже розпочато роботи з відбудови центру первинної медико-санітарної допомоги в Дергачах та адмінбудівлі в Руській Лозовій», – сказав перший заступник начальника ХРВА.

Він зазначив, що у 2023 році також планується розпочати відбудову по одному багатоквартирному будинку в Докучаєвському та Рогані.

Антон Коротовських додав, що на території Харківського району зафіксовано приблизно 22000 фактів пошкоджень та руйнувань об’єктів. Він наголосив, що ця інформація не є остаточною, кількість пошкоджених та зруйнованих об’єктів після їх обстеження щоденно зростає.

«Також сформовано перелік пошкоджених та зруйнованих об’єктів нерухомого майна. Серед яких 13163 індивідуальних житлових будинки, близько 3000 багатоповерхових житлових будинків, 549 закладів освіти і спорту, 157 об’єктів охорони здоров’я та інше. Робота з моніторингу та збору в цьому напрямку триває», – прокоментував директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської ОВА.










Харківська обласна військова адміністрація

Назад в раздел