«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Харкові за житловими програмами укладено сотий в цьому році договір

27.12.2016

У Харкові за житловими програмами укладено сотий в цьому році договір

У Харкові, в рамках житлових програм, які реалізовує Харківське регіональне управління Держмолодьжитла, укладено сотий в цьому році договір про надання підтримки на придбання житла. Про це повідомив директор Харківського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжного житлового будівництва Олександр Вензель. 

Ювілейними отримувачами підтримки стала молода харківська сім'я з двома дітьми, яка багато років живе в орендованій малометражній квартирі. Після уважного вивчення всіх міських програм  сім’я прийняла рішення скористатись програмою доступного житла, яка в Харкові фінансується за рахунок міського бюджету та реалізовується за механізмом 50 на 50.

Як зазначив Олександр Вензель, з початку року в рамках міської програми доступного житла безповоротну фінансову підтримку, таким чином, отримали 35 харківських сімей. Крім того в рамках цієї програми було видано 17 пільгових кредитів учасникам АТО і 8 кредитів працівникам бюджетної сфери міста та викладачам харківських ВНЗ.

Також, за допомогою пільгового молодіжного кредитування житло змогли придбати 21 сім'я. Зокрема, 17 пільгових кредитів молодим сім’ям було надано за рахунок бюджету міста, 3 кредити профінансував обласний бюджет і один кредит був наданий за рахунок власних коштів Держмолодьжитла.

Крім того, як зазначив Олександр Вензель, ще 19 договорів, у грудні були укладені за Харківською обласною програмою підтримки учасників бойових дій в зоні АТО на будівництво житла. В рамках цієї програми сім’ї учасників АТО отримують підтримку за рахунок обласного бюджету у розмірі 40% вартості житла.

Назад в раздел