«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

У Лондоні відбулась Конференція з відновлення України

23.06.2023


За участі Прем'єр-міністра України відбувся Керівний комітет Міжвідомчої платформи координації донорів в Україні в на полях Конференції відновлення України 2023 у Лондоні. 


34432.jpg


Засідання відбулося під керівництвом співголів - від України Віце-прем'єр-міністра з відновлення України, Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, від Європейської Комісії Генерального директора Герта-Яна Копмана та від США Заступника Радника з питань національної безпеки Майка Пайла, а також за участі Міністра фінансів України Сергія Марченка.


 

 

Було обговорено результати роботи Платформи щодо забезпечення нагальних пріоритетних потреб України на 2023 рік. Обговорення також стосувалося підтримки середньо- та довгострокових потреб України у відновленні та реконструкції після 2023 року.
 
Відповідно до RDNA2 14,1 мільярда доларів потрібно на реалізацію відновлення за визначеними пріоритетними напрямами вже у короткостроковій перспективі. У бюджеті України вже передбачено видатки на суму 3,3 мільярда доларів за ключовими пріоритетами RDNA2.
 
Окрема дискусія була присвячена розробці та втіленню реформ, які необхідні для залучення донорського та приватного капіталу.
 
Було відзначено позитивні результати роботи Платформи, зокрема щодо покриття дефіциту бюджету України на поточний рік та аналізу зібраних зобов’язань донорів щодо потреб відновлення на 2023 рік. Керівний комітет погодився продовжувати узгодження фінансових зобов'язань донорів відповідно до пріоритетних потреб відновлення на 2023 рік, включаючи розроблення проєктів швидкого відновлення.
 
Представник ЄК поінформував Керівний комітет про пропозицію Комісії щодо нового механізму для України з метою підтримки України у відбудові, модернізації та підготовці до вступу в ЄС.


 















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України


Назад в раздел