«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Україна і Велика Британія підписали меморандум про взаєморозуміння, у рамках якого партнери надаватимуть експертну підтримку в процесі відбудови України

03.08.2023


Віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков взяв участь у засіданні українсько-британської Робочої групи з інфраструктури (Infrastructure Taskforce). Британську делегацію очолювала Міністерка з питань бізнесу та торгівлі Великої Британії Нусрат Гані. 

Сторони обговорили результати можливості співпраці в реалізації проєктів відбудови та шляхи залучення британського бізнесу в цей процес.


 

 

«Ознайомили наших партнерів із станом української інфраструктури, коротко- та середньостроковими планами відбудови. Ключове — забезпечити прозорість усього процесу. Зокрема, завдяки системі DREAM міжнародні партнери зможуть відстежувати весь цикл втілення проєктів відбудови.
 
Обговорили й практичні проєкти відбудови. Це, зокрема, участь британських партнерів у відбудові Київщини та Харкова. Це і транспортна, і соціальна, і критична інфраструктура.
 
Серед розглянутих проектів — відбудова 6 мостів на Київщині, яке фінансує UKEF (Департамент гарантування експортних кредитів Уряду Великої Британії). Окремий аспект переговорів — страхування ризиків. Британія має величезний досвід саме у сфері страхування, і нам важливо його застосування в Україні зараз.
 
Дякую Міністру Нусрат Гані та британським партнерам за ту допомогу, яку Сполучене Королівство надає із перших днів повномасштабного вторгнення. Без перебільшення, ця підтримка є фундаментальною для обороноздатності та економічної стійкості України», — зазначив Олександр Кубраков.
 
Під час зустрічі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України, Департамент з інфраструктури та проектів Великої Британії, Міністерство закордонних справ, у справах Співдружності націй та розвитку Великої Британії підписали Меморандум про взаєморозуміння.
 
У рамках нього британські партнери надаватимуть свою експертну підтримку в процесі відбудови України.
 
До зустрічі були також залучені представники української регіональної влади.
 
Віце-прем’єр-міністр також провів окремі зустрічі з провідними представниками бізнесу Zaha Hadid, Tetra Tech UK, Arup та Bechtel, під час яких обговорив напрямки співпраці у відновленні та модернізації України.
 
Нагадаємо, минулого року під час Британсько-українського інфраструктурного саміту у Лондоні, Україна та Велика Британія, а також представники британського бізнесу, підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України.

364768795_198907919829707_680984506897999300_n.jpg























Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України


Назад в раздел