«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Україна сподівається, що індійський бізнес долучиться до відбудови

15.01.2024


Україна вперше стала країною-партнером одного з найвпливовіших глобальних інвестиційних форумів, який регулярно відбувається в Індії, починаючи з 2003 року – Vibrant Gujarat Global Summit. У рамках Саміту відбувся український тематичний семінар «Україна-Індія: Інвестиційні можливості для кращого майбутнього».

Під час нього Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко запросила індійський уряд та бізнес до поглиблення двосторонньої співпраці та участі Індії у відбудові України. Крім того, Юлія Свириденко наголосила на важливості взаємних інвестицій та створення спільних підприємств в Україні.

«Ми починаємо відбудовувати Україну зараз, не чекаючи закінчення війни, й запрошуємо Індію, як нашого надійного партнера та голос Глобального Півдня, долучитися до цієї відбудови. Ми зацікавлені у створенні спільних підприємств на території України, адже це, в першу чергу, можливість створити нові робочі місця, отримувати додаткові надходження до бюджету і як наслідок – стійкішу економіку й можливість підтримувати нашу обороноздатність», - зазначила Юлія Свириденко.

Українську делегацію очолив Заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо. У рамках візиту він провів низку зустрічей, зокрема з Головним Міністром штату Гуджарат Бгупендрою Пателем, Міністром економічних справ та інформаційних технологій Естонії Тііто Ріісало, а також представниками місцевих бізнес-кіл у різних секторах економіки.

«Україна та Індія вже мають тривалий досвід успішної співпраці в таких секторах, як фармацевтика та металургія. Зараз ми запрошуємо індійські компанії розглянути можливості інвестувати в такі галузі, як відновлювальна енергетика, транспорт, логістика та виробництво біопалива. Адже саме вони стануть драйверами зростання української економіки після війни», - звернувся до представників індійського бізнесу заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо.

Під час форуму промову на підтримку України виголосив спеціально запрошений гість – Тимчасовий повірений у справах ЄС в Індії Сеппо Нурмі. Представник Євросоюзу згадав про руйнівні наслідки російської агресії проти України та запевнив у подальшій підтримці ЄС, зокрема в контексті повоєнної відбудови нашої держави.












Міністерство економіки України

Назад в раздел