«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Україна та Японія — природні союзники на довгі роки

14.10.2022


Україна та Японія є природними союзниками на довгі роки вперед, виходячи зі спільного історичного досвіду та виклику.

Про це Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив під час зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі.

«Україні та Японія мають і спільний історичний досвід, і спільні виклики. Тому я радий обговорити нашу співпрацю, яка має стати практичною», — зазначив Міністр.

Під час розмови Олексій Чернишов презентував результати звіту RDNA «Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення / Rapid Damage and Needs Assessment». Сторони обговорили можливість та напрямки участі Японії у відбудові України.

При цьому було зазначено важливість відповідального та дисциплінованого підходу для довгострокової майбутньої співпраці.

Важливою темою співпраці для обох країн на сьогодні є допомога японських міст своїм українським побратимам. Сторони домовилися підтримувати цю дієву співпрацю.

Обговорюючи тему підготовки до опалювального сезону, Олексій Чернишов зазначив, що агресор цілеспрямовано вражає саме цивільну інфраструктуру.

«Ми розраховуємо на допомогу Японії у постачанні резервного обладнання для термінового відновлення наших спроможностей», — зазначив Міністр.

Сторони також обговорили повернення ВПО у деокуповані області та їхні потреби у відновленій соціальній та комунальній інфраструктурі.






Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України







Назад в раздел