«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Українські й німецькі дипломати обговорили очікування від конференції з відбудови у Берліні

15.02.2024


Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс 14 лютого провів зустріч з державним секретарем Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Томасом Баґґером.

Під час зустрічі сторони обговорили низку актуальних питань українсько-німецького співробітництва. У цьому контексті Євген Перебийніс високо відзначив рівень двосторонніх відносин і лідерство Німеччини із всебічної підтримки України в її боротьбі проти військової агресії Росії, зокрема надану військову та фінансову допомогу.

Зі свого боку, Томас Баґґер запевнив у непохитній підтримці Німеччиною нашої держави до її перемоги над російським агресором.

Сторони обмінялися думками щодо європейської інтеграції України. Заступник міністра окремо поінформував державного секретаря про заходи, які вживаються Урядом України на євроінтеграційному треку, зокрема в контексті переговорів про вступ України до ЄС.

Особливу увагу співрозмовники приділили питанню підготовки до Конференції з відбудови України (URC2024) в Берліні у 2024 році. Сторони відзначили необхідність досягнення практичних результатів за підсумками цьогорічного заходу як у контексті відбудови України, так і подальшого розвитку двосторонніх відносин.


65cd0b6fd0f77653971944.jpeg

65cd0b7836ae2896290384_730x360.jpeg











Міністерство закордонних справ України

Назад в раздел