«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Українці зможуть детально перевіряти обʼєкти нерухомості та дізнатися всю необхідну інформацію про їхнє будівництво в ЄДЕССБ

17.11.2023


На порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) стала доступна опція перегляду відомостей по спеціальному майновому праву. Тепер кожен користувач зможе перевірити майбутні обʼєкти нерухомості та дізнатися всю необхідну інформацію про їхнє будівництво. 

Зокрема, наприклад, користувачі можуть перевірити, чи має право забудовник на виконання будівельних робіт, а також переглянути проєктну документацію на будівництво, містобудівні умови та обмеження.
 
Ці дані можна знайти у таких розділах порталу:


У ЄДЕССБ вже доступні 11 зареєстрованих заяв від замовників будівництва.
 
При цьому ще на понад 60 об'єктів будівництва користувачі вже почали створювати необхідні для реєстрації спеціального майнового права.
 
Спеціальне майнове право – різновид майнового права на об’єкти, які перебувають на етапі будівництва. Віднедавна реєстрація таких прав у Державному реєстрі речових прав (ДРРП) обов’язкова для всіх забудовників.
 
Більше про спеціальне майнове право читайте у дописі на Facebook
 
Функціонал реєстрації спеціального майнового права розроблений у тісній співпраці з Міністерством юстиції України.
 
Цифровізація будівельних послуг реалізовується у співпраці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури та Міністерством цифрової трансформації України за підтримки USAID Україна, TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.






















Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел