«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Уряд Чехії допоможе у відновленні Дніпропетровщини

14.02.2024


Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на чолі з віце-премʼєр-міністром Олександром Кубраковим провела зустріч з Уповноваженим уряду Чеської Республіки з відновлення України Томашем Копечним та представниками чеського бізнесу. На зустрічі обговорили спільні проєкти, які будуть реалізовані в України за сприяння чеського уряду, зокрема в межах постійно діючої робочої групи з питань відновлення Дніпропетровщини. На порядку денному – співпраця з місцевим бізнесом та подальша спільна робота з міжнародними фінансовими інституціями.

«Маємо успішним досвід співпраці з Чехією, особливо у транспортному секторі. Завдяки допомозі партнерів був встановлений 21 міст, на заміну зруйнованим внаслідок російської агресії.

Також Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia спільно з приватним перевізником RegioJet CZ продовжує роботу із запуску нового сполучення Чоп – Прага. Запустити рух за цим маршрутом планується вже протягом березня.

Водночас ми синхронізуємо наші зусилля у відбудові України і вітаємо чеський бізнес», — зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.


428336201_787679806733536_8575037924965571746_n.jpg
























Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України 

Назад в раздел