«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Уряд готує старт пілотних проектів із комплексного відновлення деокупованих територій Київської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей

30.03.2023


На виконання завдання Президента України відбулася нарада під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо післявоєнного відновлення деокупованих територій Київської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.

У нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр — Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм, представники МОЗ, МОН, МКІП та інші.

Зокрема, було визначено дати старту й перші проекти комплексної відбудови на звільнених територіях. Попередньо обрано по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, у яких розпочнеться масштабне відновлення за принципом «build back better».

«Закон, необхідний для початку масштабних проектів відбудови, ухвалений Парламентом і підписаний Президентом. Визначено п’ять населених пунктів, де стартує пілот. Ідеться не лише про відбудову житла, але й лікарень, шкіл, садочків, ЦНАПів, об’єктів культури тощо. Усе має комплексно відновлюватися з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик за принципом «краще, ніж було», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Також учасники наради обговорили підготовку й ухвалення необхідних підзаконних актів для запуску механізму компенсацій за пошкоджене та знищене майно.


Уряд готує старт пілотних проектів із комплексного відновлення населених пунктів

Уряд готує старт пілотних проектів із комплексного відновлення населених пунктів













Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України







Назад в раздел