«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Уряд виділив кошти на здійснення першочергових заходів з ліквідації наслідків бойових дій у Харківській області та на відновлення систем водопостачання у Чернігові

03.05.2022


Уряд виділив з резервного фонду державного бюджету 400 млн грн на ліквідацію наслідків бойових дій у Харківській області та відновлення централізованого водопостачання та водовідведення у місті Чернігів. Відповідні розпорядження, розроблені Мінрегіоном, були прийняті на засіданні Кабінету Міністрів України 26 квітня.

«Внаслідок військової агресії росії інфраструктура України зазнала значної шкоди – пошкоджені або зруйновані тисячі житлових будинків, школи, лікарні, а також підприємства житлово-комунальної сфери. Відтак Уряд здійснює першочергові кроки з відновлення життєво необхідних послуг для населення та виконання основних будівельно-ремонтних робіт у громадах, що постраждали внаслідок військових дій», – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Зазначимо, що розпорядження «Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для ліквідації наслідків бойових дій в Харківській області» передбачає спрямування 250 млн грн Харківській ОВА на першочергові заходи з ліквідації  наслідків бойових дій в регіоні. Йдеться про проведення робіт з обстеження будівель та споруд, ремонту та заміни вікон, ремонту дахів та покрівель, ремонту тепло-, водо-, газо- та електромереж,  розбирання зруйнованих конструкцій тощо.

У свою чергу відповідно до розпорядження “Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для фінансової підтримки КП “Чернігівводоканал” Уряд спрямовує 150 млн грн на відновлення централізованого водопостачання і водовідведення у місті Чернігів. Зокрема, кошти буде направлено на:

  • реконструкцію водопровідної насосної станції № 2 «Подусівка» та трансформаторних підстанцій з улаштування автономного джерела живлення;
  • інші заходи, необхідні для відновлення надання послуг споживачам з централізованого водопостачання та водовідведення.

Нагадаємо, що раніше Уряд прийняв постанови, необхідні для організації робіт з відновлення чи демонтажу будівель і споруд, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф.




Назад в раздел