«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Увага: надання звітів про дотримання інженерами технічного нагляду вимог щодо відсутності перерви в роботі за фахом понад три роки

19.07.2021


Як вже повідомлялося, Постановою Кабінету Міністрів України від 23 червня 2021 р. № 651 затверджено нову редакцію Порядку проведення професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов’язаних із створенням об’єктів архітектури.

Новою редакцію Порядку (п.15) передбачено, що встановлення наявності перерви у роботі за фахом строком понад три роки здійснюється на підставі інформації виконавця про його професійну діяльність, яка подається щороку, зокрема, саморегулівній організації, і протягом п’яти робочих днів вноситься саморегулівною організацією до Реєстру будівельної діяльності.

Наразі у виконавчому апараті ВГО "ГІТН" відпрацьовуються процедури, пов’язані з організацією виконання цих вимог. У разі відсутності інформації виконавця про його професійну діяльність сертифікат буде рахуватися як НЕ ЧИННИЙ.

Звертаємо увагу: в зв’язку з затримкою повноцінного запуску Єдиної державної е-системи в сфері будівництва прийом звітів відбувається шляхом надання інформації до ГІТН в раніше прийнятому порядку.

Таким чином, з метою уникнення проблем у професійній діяльності, у т.ч. з моменту початку роботи Електронної системи на постійній основі, кожен діючий інженер з технічного нагляду має надати до Гільдії ЗВІТ ІНЖЕНЕРА З ТЕХНІЧНОГО НАГЛЯДУ «Про дотримання вимог статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність» щодо підтвердження безстроковості дії кваліфікаційного сертифіката в частині відсутності перерви в роботі за фахом понад три роки».


ФОРМА ЗВІТУ для завантаження

Довідки за тел.: (067) 313 27 01



Назад в раздел