«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ДЛЯ ІНЖЕНЕРІВ З ТЕХНІЧНОГО НАГЛЯДУ ЩОДО ЗВІТІВ ПРО ВІДСУТНОСТЬ ПЕРЕРВИ В РОБОТІ ЗА ФАХОМ ПОНАД ТРИ РОКИ

20.10.2020

Кабінетом Міністрів України 1 липня 2020 року прийнято Постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження першої черги Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» № 559.

До Реєстру будівельної діяльності Єдиної державної електронної системи в сфері будівництва передбачено внесення відомостей про документи, які дають право на виконання підготовчих/будівельних робіт, засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, про містобудівні умови та обмеження, будівельні паспорти, а також про осіб, які отримали кваліфікаційний сертифікат, про проектну документацію, звіти про результати експертизи проектної документації на будівництво об’єктів тощо.

На постійній основі Електронна система запрацює з 1 грудня 2020 року.

Вона виконуватиме функції таких електронних інформаційних ресурсів, як реєстри дозвільних документів, електронний кабінет, реєстр містобудівних умов та обмежень, реєстр атестованих осіб, зокрема, інженерів з технічного нагляду.

Кожен інженер з технічного нагляду має особисто через електронний кабінет користувача підтвердити наявні відомості щодо дійсності кваліфікаційного сертифіката та його відповідності кваліфікаційним вимогам ст. 17 Закону України «Про архітектурну діяльність», у частині відсутності перерви в роботі за фахом понад три роки і підвищення кваліфікації не рідше одного разу на п’ять років.

Зазначені відомості будуть відображені у реєстрі атестованих осіб і служитимуть єдиним підтвердженням дійсності/недійсності кваліфікаційного сертифіката при здійснені технічного нагляду, та – звертаємо увагу – при оформленні дозвільних документів органами держаного архітектурно-будівельного контролю.

При цьому слід взяти до уваги, що зазначені відомості будуть активовані лише після проходження автентифікації (тобто підтвердження їх достовірності у встановленому порядку).

Повноваженнями з проведення автентифікації шляхом підтвердження достовірності офіційних відомостей про атестованих інженерів з технічного нагляду, зокрема у частині відсутності перерви в роботі за фахом понад три роки, та їх відповідності кваліфікаційним вимогам відображеним у реєстрі атестованих осіб наділена Всеукраїнська громадська організація «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об’єктів архітектури».

У той же час Гільдія може підтвердити достовірність відомостей про атестованих інженерів з технічного нагляду, зокрема у частині відсутності перерви в роботі за фахом понад три роки, лише при наявності у Гільдії належним чином оформленого ЗВІТУ ІНЖЕНЕРА З ТЕХНІЧНОГО НАГЛЯДУ.

У зв’язку з цим, з метою уникнення проблем у професійній діяльності з 1 грудня 2020 року, тобто з моменту початку роботи Електронної системи постійній основі, кожен діючий інженер з технічного нагляду у термін до 31 жовтня 2020 року має надати до Гільдії ЗВІТ ІНЖЕНЕРА З ТЕХНІЧНОГО НАГЛЯДУ «Про дотримання вимог статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність» щодо підтвердження безстроковості дії кваліфікаційного сертифіката в частині відсутності перерви в роботі за фахом понад три роки».

   ФОРМА ЗВІТУ для завантаження

У випадку виявлення невідповідності наявних відомостей, тим які відображені в реєстрі атестованих осіб, необхідно невідкладно звернутися до Атестаційної архітектурно-будівельної комісії з офіційним підтвердженням виявлених розбіжностей для їх подальшого виправлення та приведення у відповідність.

тел. відповідальної особи: (067) 327 57 93

Назад в раздел