«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В Бучі розпочато будівництво першої в Україні фабрики-кухні

12.04.2023


В рамках ініціативи Першої Леді Олени Зеленської з реформування системи шкільного харчування розпочато будівництво пілотної фабрики-кухні в Бучі. Таке підприємство призначене для забезпечення навчальних закладів Київщини якісними та свіжими стравами. 

Проєкт реалізується за підтримки всесвітньо відомих бізнесменів та філантропів Говарда Баффета та Річарда Бренсона. Зі свого боку Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури всебічно сприяє будівельній частині проєкту.
 
«Реалізація таких ініціатив дає нам можливість покращити ситуацію відразу в декількох сферах: дати імпульс будівельному ринку, якісно покращити шкільне харчування та посприяти поверненню українців в свої домівки.
 
Вдячні Говарду Баффету та Річарду Бренсону за їх лідерство в цьому процесі. Впевнені, що це сприятиме росту зацікавленості інших інвесторів та донорів до розбудови фабрик-кухонь.
 
Працюємо, щоб всі проєкти нового будівництва чи відбудови шкіл та садочків враховували рекомендації, розроблені командою Олени Зеленської. Вони дозволять українській шкільній інфраструктурі зробити якісний крок вперед», — прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Споживачами продукції нової Фабрики-кухні буде 31 школа Бучі та населених пунктів Бучанської, Немішаївської, Бородянської громад Київської області.
 
Така фабрика-кухня зможе охопити понад 7,5 тисяч дітей. За потреби потужності Фабрики-кухні можуть бути перелаштовані під забезпечення їжею тимчасово переміщених осіб та місцевих жителів.
 
Очікується, що фабрика-кухня в Бучі має запрацювати вже восени, з початком нового навчального року.
 
Згодом проєкт фабрик-кухонь планується масштабувати на всю територію України. В найближчих планах — будівництво фабрики-кухні в місті Лозова Харківській області. Наразі триває аналіз територій для будівництва ще 5 фабрик-кухонь у Закарпатській, Львівській, Полтавській, Рівненській та Хмельницькій областях.
 
Проєкт реалізується згідно з рекомендаціями Національної асоціації громадського харчування.
 
Фабрика-кухня – окреме підприємство, в якому здійснюється приготування, шокове охолодження готових страв та доставка в охолодженому вигляді до навчальних закладів.


340803691_1285328775387502_486377444481083130_n.jpg




























Назад в раздел