«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В Україні збудують Національне військове меморіальне кладовище

01.06.2022


Верховна Рада України прийняла у другому читанні розроблений Мінрегіоном законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища». Відтак на спеціально відведеній земельній ділянці буде побудовано архітектурно-художній комплекс – місце вічного спочинку українських воїнів, які в різні історичні періоди зі зброєю в руках відстоювали державну самостійність України.

«Збройна агресія росії змусила нас по іншому дивитись на вшанування пам’яті загиблих, які здійснили героїчні вчинки в ім’я свого народу заради його вільного існування. Тому в Україні буде збудовано військове кладовище, яке має стати символом незалежної України для наступних поколінь», – підкреслив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Зазначимо, законопроєкт надає законодавче визначення терміну Національного військового меморіального кладовища, встановлює особливості його правового статусу тощо. 

Будівництво, утримання та охорона території кладовища відбуватиметься за рахунок держбюджету. Також за державний кошт покриватимуться витрати на поховання.

Наразі подібні військові меморіальні комплекси існують в США, Канаді, Франції та Польщі.


Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України




Назад в раздел