«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

В Умані повністю відновлять будинок після ракетного удару 28 квітня

13.06.2023


Соціальний супровід потерпілих і відновлювальні роботи. Такі пріоритети в ліквідації наслідків влучання російської ракети в багатоповерхівку в Умані озвучив очільник області Ігор Табурець на зустрічі з мешканцями.

Зустріч відбулася у широкому форматі. Заслухали усі профільні служби.

– На сьогодні усі, хто потребував житла, розселені по соціальних і приватних готелях, – зауважив Ігор Табурець. – Усі звернення про виплату матеріальної допомоги опрацьовані, а також інші запити про нагальні потреби. Відповідь на ключове питання, що далі з будинком, теж уже маємо. За результатами інструментального обстеження, стан конструкцій дозволяє провести його повне відновлення з попереднім демонтажем пошкоджених конструктивів.

Повний звіт із обстеження будинку очікують 15 червня. Між тим, результати інструментального обстеження вже передані проектній організації для визначення обсягів проектних робіт. Опісля виготовлення проектно-кошторисної документації, експертиза, тендер.

– Це все обов’язкові етапи, які ми намагатимемось пройти в максимально стислі терміни, щоб якнайшвидше розпочати відновлювальні роботи, – наголосив начальник ОВА. – Тим часом триває заміна вікон у вцілілому другому під’їзді, а також у сусідніх будинках, пошкоджених вибуховою хвилею: силами Global Empowerment Mission уже встановлено 940 вікон.  Усі ці питання в мене на контролі. Ми постійно на зв’язку з міською владою. Дякую кожному за розуміння і взаємодію!

Нагадаємо, 28 квітня російська ракета поцілила у житловий багатоповерховий будинок в Умані. Через вороже влучання загинуло 23 особи, з них – 6 дітей. 








Черкаська обласна державна адміністрація


Назад в раздел