«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відбудовано міст через річку Таль, який знаходиться на трасі Київ – Іванків – Овруч

22.05.2023


Мостом, який знаходиться на трасі Київ – Іванків – Овруч, вже проїхав перший автотранспорт. Міст, зокрема, дозволив відновити повноцінне транспортне сполучення між Києвом та Іванківською громадою. Це спростить логістику для місцевих мешканців, а також поліпшить доставку вантажів. 

Міст через річку Таль підірвали російські окупаційні війська, відступаючи з Київської області. Всі його конструкції були зруйновані внаслідок вибуху.
 



Під час підготовки до відбудови проведено обстеження мосту та розмінування території. На його будівництво знадобилося 7 місяців. Активні роботи розпочалися у листопаді 2022 р.
 
Міст через річку Таль звели практично «з нуля»: встановили опори, балки та прогонову будову. Він має 2 асфальтовані смуги руху і тротуари.
 
Це вже другий міст, відбудований у Київській області. Торік повноцінно запрацював ще міст на трасі Київ – Харків – Довжанський.
 
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України продовжує повертати в постраждалі населені пункти нормальне транспортне сполучення. Зараз у Київській області ведуться роботи з будівництва 10 мостів, які були знищені під час бойових дій.
 
Окрім повноцінної відбудови, упродовж минулого року було зведено ще й 20 тимчасових переправ.









Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України


Назад в раздел