«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

«Відкритий кордон»: відкрито тимчасову інфраструктуру в майбутньому пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце»

14.02.2023


13 лютого, за участі Голови Агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма було відкрито тимчасову інфраструктуру на майбутньому автомобільному пункті пропуску на кордоні з Польщею – «Нижанковичі – Мальховіце». Відкриття відбулось в рамках ініційованого Президентом України проєкту «Відкритий кордон». 



 Зокрема, силами Агентства відновлення було встановлено необхідні модулі для роботи митників та прикордонників, встановлено огородження та забезпечено всі необхідні комунікації. Завдяки цій інфраструктурі вже з сьогоднішнього дня розпочато оформлення та пропуск пустих вантажівок в обидва напрямки.
 
«Відкрили тимчасову інфраструктуру на майбутньому автомобільному пункті «Нижанковичі – Мальховіце» на кордоні України та Польщі. Цього вдалось досягнути фактично за півроку.
 
Повністю завершити роботи з облаштування пункту «Нижанковичі – Мальховіце» та відкрити його для всіх типів автотранспорту плануємо вже до кінця цього року. Вдячний моєму колезі, Міністру інфраструктури Польщі Анджею Адамчику, за розуміння критичності реалізації таких проєктів та готовність діяти швидко та ефективно», – прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 

 
Новий пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» розрахований на переміщення автотранспорту з максимально допустимою масою до 3,5 тонни та передбачає спільний контроль українських і польських митників та прикордонників.
 

 
Також в рамках підготовки до відкриття пункту пропуску було проведено ремонт автомобільної дороги Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий. Зокрема, на ділянці дороги до нового пункту пропуску влаштовано додаткові смуги руху, металеве огородження, зовнішнє освітлення та світлофори, шлагбауми тощо.
 
Нагадаємо, минулого тижня на кордоні з Румунією було відкрито пункт пропуску «Дяківці – Раковець», в листопаді минулого року – пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус».
 
Окрім цього, минулоріч було розширено пропускну спроможність пункту «Краківець – Корчова» та впорядковано роботу пункту «Ягодин – Дорогуськ» на кордоні з Польщею.
 





Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України






Назад в раздел