«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відкрито рух капітально відремонтованим мостом на Чернігівщині

12.06.2023


9 червня, відкрито рух обома сторонами капітально відремонтованого мосту на дорозі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі.Тепер для проїзду відкриті всі чотири смуги — це розвантажить транспортні потоки навколо Чернігова.

«Відбудований міст дозволить мешканцям громад Чернігівщини безперешкодно діставатися обласного центру. Окрім того, це ще й полегшить доставку вантажів до міст і сіл Чернігівської області.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом із Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України відбудували міст у стислі терміни. Капітальний ремонт розпочався наприкінці минулого року. Були демонтовані пошкоджені конструкції, встановлені нові опори, укладено асфальтобетонне покриття, відремонтовані підходи до мосту.

Це вже п’ятий відновлений міст на Чернігівщині. Загалом же Міністерство разом із Агентством відновлення відбудували 41 міст минулого року, і 5 шляхопроводів вже цьогоріч. Наразі у нас в роботі також 25 мостів у Київській, Житомирській, Харківській, Херсонській та Миколаївській областях, які плануємо завершити до кінця року», — прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.

Міст на дорозі М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі. був зруйнований у лютому-березні 2022 року, коли Чернігівщина опинилась в епіцентрі бойових дій. Після деокупації Чернігівської області команда Мінвідновлення змогла відновити рух однією стороною мосту. .

Внаслідок повномасштабної агресії рф в Україні пошкоджено або зруйновано 346 мостів, з них 157 — на дорогах державного значення.












Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел