«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відновлення України — важливий напрям економічної дипломатії

04.08.2023


Відновлення України є важливим напрямком економічної дипломатії. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час наради з керівниками іноземних дипломатичних установ України, що відбулась у Закарпатській області.

Захід відбувся під гаслом «Перемога понад усе!» під керівництвом Президента України Володимира Зеленського, за участі першої леді України Олени Зеленської, голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Глава Уряду нагадав, що вже було проведено дві Конференції з відновлення (у Лугано та Лондоні), а також низка форумів і заходів, присвячених цьому питанню.

«Наступна Конференція відбудеться в Німеччині. Вона має стати майданчиком, де ми перетворимо домовленості в практичний результат», — сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також підкреслив важливість міжрегіональної співпраці та навів приклад Данії, які вклала вже понад 20 млн доларів у швидке відновлення Миколаївської області.

«Більш ніж 300 територіальних громад уклали півтори тисячі партнерських договорів майже з 60 країнами світу. Але тут дуже важливо закріпити патронатство не лише на рівні громад, але й на рівні країна – область, країна –регіон», — наголосив Денис Шмигаль.









Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України

Назад в раздел