«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

єВідновлення: понад 1400 заявників отримали грошову допомогу на ремонт житла

11.07.2023


У рамках програми єВідновлення 1409 заявників отримали грошову допомогу для дрібного ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф. На рахунки заявників було нараховано понад 115 мільйонів гривень. 

«Роботи все ще дуже багато — з початку дії програми 10 травня українці подали 24 724 заяви. Попри те, що органи місцевого самоврядування створили 510 комісій, темпи опрацювання заяв недостатні.

Укотре закликаю громади налагодити роботу комісій. Від їх ефективності залежить, як швидко люди зможуть повернутися до своїх будинків. Є гроші — урядом спрямовано 4,4 мільярда гривень на реалізацію програми, створені механізми та цифрові інструменти, – потрібна відповідальність на місцях.
 
Ми комплексно підходимо до вирішення проблеми забезпечення житлом українців. Це і системні зміни житлової політики, які обговорюємо з європейськими партнерами, і державні програми компенсації та безпосередньо реалізація проєктів відновлення», — прокоментував Олександр Кубраков, Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури.
 
Отримані кошти громадяни зможуть спрямувати на закупівлі будівельних матеріалів та оплату ремонтних робіт.
 
Загалом, з 10 травня, дня запуску послуги єВідновлення, подано 24 724 заяв.
 
Більше про єВідновлення можна дізнатися на сайті програми https://erecovery.diia.gov.ua/
 
Також додаткову інформацію можна отримати, зателефонувавши на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2) або чат-боти Урядового контактного центру за посиланням:

Telegram – https://t.me/GovernmentContactCenter_bot
Facebook – https://www.facebook.com/kontactcentre/
«Урядовий контакт центр» у Viber

 Окрім цього, допомогти може команда підтримки Дія, для цього треба надіслати повідомлення на сторінках Дії в Facebook, Telegram та Viber.














Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України



Назад в раздел