«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відновлення та захист критичної інфраструктури є одним із векторів агентства відновлення

18.03.2024


Відновлення та захист критичної інфраструктури, зокрема електропідстанцій, є одним із векторів Державного агентства відновлення та розвитку.

Про це заявив голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм під час медіаконференції з відновлення України, що пройшла в Києві.

“Зараз ми займаємося великим проєктом із захисту електричних підстанцій. Ми вже встановили спеціальний захист першого рівня від уламків для 103 підстанцій по всій країні, а також провели подібну роботу другого рівня від ударів дронів на майже 22 обʼєктах по всій країні”, - підкреслив Найєм.

Крім того, за його словами, у процесі розробки та втілення перебуває проєкт захисту третього рівня - від ракетних ударів.

“Це унікальний і перший у світі проєкт подібного рівня. Експериментальний етап вже завершено, тепер ми шукаємо фінансування і починаємо безпосереднє будівництво”, - поділився голова Держагентства відновлення.

Найєм також наголосив, що пріоритетною є відбудова доріг та мостів.

“За останні два роки ми відновили роботу понад 350 мостів та відремонтували понад 5000 км доріг по Україні. Це насправді ще одна пріоритетна сфера, адже лише у такий спосіб ми можемо забезпечити логістику зброї та іншої життєво необхідної продукції по країні”, - розповів він.

І додав, що інфраструктурне відновлення регіонів уздовж лінії фронту й надалі залишатиметься у центрі уваги Агентства, адже місцеві адміністрації не мають достатнього ресурсу забезпечити цей процес самостійно. Загалом сьогодні триває відбудова 352 прифронтових обʼєктів соціальної інфраструктури, адміністративних будівель та житла. А також йде будівництво фортифікаційних споруд у Донецькій області.























Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ»

Назад в раздел