«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Відновлення звільнених від окупантів регіонів триває цілодобово задля найшвидшого повернення людей додому

27.04.2022


Як повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, на Київщині було зруйновано понад 2 тис. будівель. На сьогодні в половині будинків відновлено електропостачання. На трасах Харківщини, яку атакують російські війська, здійснюється ліквідація ямочності для забезпечення проїзду автотранспорту, на Чернігівщині продовжуються роботи з відновлення мостів, а на Сумщині запустили залізничне сполучення зі столицею.

Активно відновлюють зруйновані мости та дороги. Зокрема, розчищено 170 км автошляхів у Київській області та відновлено рух на одинадцяти тимчасових переправах. Щодня 25 дорожніх бригад ремонтують автодороги та прибирають узбіччя, а на трасах Харківщини проводять ліквідацію ямочності гарячим асфальтобетоном, очищено понад 100 кілометрів доріг Харківської області. Також, незважаючи на військові дії у регіоні, продовжується активне відновлення інфраструктури.

На Чернігівщині поблизу зруйнованого мосту на дорозі Р-69 Київ – Чернігів облаштовують ще один тимчасовий проїзд для забезпечення безперебійної роботи логістичних маршрутів постачання гуманітарних вантажів. У селах Топчіївка та Якубівка продовжуються роботи з відновлення мостів.

Проведено тимчасове закриття вибитих вікон в Овруцькій територіальній громаді. Здійснюється обстеження пошкоджених об'єктів у Малинській громаді.

Заступник керівника Офісу Президента висловив подяку героям зі Збройних Сил України, усім комунальним службам та кожному українцю за відвагу, мужність та спільну роботу.

«Працюємо 24/7, щоб усі якнайшвидше могли повернутися додому», – резюмував Кирило Тимошенко.



Назад в раздел