«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Війська рф пошкодили на Київщині 24 тисячі житлових будинків

09.01.2023


Унаслідок російської агресії пошкоджень або руйнувань зазнали понад 27 тисяч об'єктів інфраструктури Київської області, про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«Понад 27 тисяч об’єктів інфраструктури - та кількість обʼєктів, що мають пошкодження внаслідок дій, бомбардувань, ракетних ударів країни-терориста. Цілеспрямованими цілями ворога стали житлові будинки (близько 24 тисяч), школи, дитячі садки, медичні заклади», - розповів очільник ОВА.

Загалом зазнали руйнувань 46 із 69 територіальних громад Київщини. Під окупацією перебували 15 громад Вишгородського, Бучанського та Броварського районів.

«270 населених пунктів області на собі відчули особливості «руского міра». Найгірше горе цієї війни – це люди, які загинули. 1368 жителів області стали жертвами бойових дій та ракетних обстрілів загарбників. На жаль, ця цифра не остаточна. Ракетні удари тривають, несучи руйнування та смерть. Наші правоохоронці досі знаходять місця поховань закатованих загарбниками мирних людей. Це нестерпний біль та те, що ми ніколи не пробачимо», – сказав Кулеба.

Він наголосив, що після деокупації області розпочалося негайне відновлення комунікацій та критичної інфраструктури: «У максимально стислі строки вдалося повернути світло до 525 населених пунктів, водопостачання - до 123, туди, де вони були припинені через бойові дії».

Триває робота з відновлення пошкоджених доріг та мостів. На місці 45 пошкоджених мостових переходів проїзд відновили ще до середини літа. А в листопаді запрацював повністю відремонтований важливий міст на Житомирській трасі в районі села Стоянка.

«Головне завдання, що стоїть перед нами – відбудова всіх зруйнованих загарбниками об’єктів. До кінця цього року вдалося відновити 5 551 об’єкт повністю, частково - 3 460», - додав Кулеба.

Серед відновлених повністю:

  • житлові будинки (багатоповерхівки і приватні) — 4 632
  • заклади освіти — 153
  • заклади охорони здоров’я — 78
  • адміністративні будівлі й ЦНАПи — 41.

Окрім цього, розпочато відновлення на 1 075 об’єктах та вже заплановано відновлення зруйнованого на 2023 рік.

«Я вдячний усім, хто долучається до відбудови області. Окремо відзначу іноземних партнерів, волонтерів, благодійні фонди, які щодня працюють на благо нашої Київщини. Тільки разом, у спільній праці, ми змогли вийти на такий результат», — подякував Олексій Кулеба.

Варто відзначити, протягом року Київщину відвідало близько 200 офіційних делегацій з усього світу. Бучу, Гостомель, Ірпінь, Бородянку, Макарів та інші населені пункти області відвідали Президенти, Премʼєр-Міністри, члени Урядів найвпливовіших країн планети. 






Назад в раздел