«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Японія надала Україні для Фази 3 Програми екстреного відновлення грант $100 млн

20.02.2024


Відповідні угоди підписала в Японії Заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань європейської інтеграції Анна Юрченко.

Програма екстреного відновлення (Фаза 3) на суму 15,8 млрд японських єн, що становить понад 100 млн дол США, буде спрямована на проекти швидкого відновлення серед іншого за напрямками:

1. Енергетичне обслуговування;

2. Транспортне сполучення;

3. Обладнання для гуманітарного розмінування.

«Ці проекти сприятимуть підвищенню ефективності та сталості нашої економіки, покращенню умов життя громадян та зміцненню національної безпеки.

Наша співпраця стане втіленням наших спільних цінностей та ідеалів, спрямованих на благо наших народів. Ваша незмінна підтримка України на тлі військової агресії Росії є дуже важливою та неоціненною допомогою для нашої країни, яка зазнає тяжких випробувань. Дякуємо вам за ваш внесок у наше спільне майбутнє», — зазначила Анна Юрченко.

Наразі за підтримки Уряду Японії успішно впроваджують Програми екстреного відновлення Фаза 1 і Фаза 2, Проект екстреного відновлення і реконструкції.

В рамках Фази 1 і Фази 2 уже передають важливу спецтехніку та обладнання для потреб енергетичного, транспортного, аграрного, медичного, освітнього секторів, управління відходами від руйнувань, водовідведення, водопостачання та розмінування.

У рамках Проекту екстреного відновлення та реконструкції успішно впроваджують Проекти швидкого впливу, такі як Пілотний проект з управління відходами від руйнувань та Пілотний проект зі встановлення теплових насосів, що дають змогу зосередити зусилля на найнеобхідніших сферах.











Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Назад в раздел