«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Запрацював офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України

05.03.2024

Вчора запрацював офіційний вебсайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією рф проти України, який створено Резолюцією Комітету Міністрів Ради Європи про створення Розширеної часткової угоди стосовно реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, CM/Res(2023)3 від 12 травня 2023 року. Про це повідомила заступниця Міністра юстиції України Ірина Мудра.

Ресурс створено для висвітлення діяльності міжнародного Реєстру збитків серед широкої громадськості. На вебсайті можна ознайомитися з інформацією про Реєстр збитків, дізнатися про останні новини та події, пов’язані з його роботою. Потенційні заявники зможуть знайти відповіді на найпоширеніші запитання, дізнатися інформацію про початок та процедуру подання заяв про відшкодування збитків тощо.

Вебсайт доступний українською та англійською мовами. Французька версія вебсайту буде доступною згодом.

Посилання на вебсайт міжнародного Реєстру збитків: rd4u.claims

Як зазначила Ірина Мудра, міжнародний Реєстр збитків є першим компонентом міжнародного компенсаційного механізму, який складатиметься з реєстру збитків; комісії з розгляду заяв; компенсаційного фонду.

«Реєстр збитків слугує документальною формою обліку доказів та інформації щодо заяв про відшкодування збитків, втрат чи шкоди, завданих 24 лютого 2022 року або пізніше на території України в межах її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи її територіальні води, всім зацікавленим фізичним і юридичним особам, а також державі Україна, включаючи її регіональні та місцеві органи влади, державні чи підконтрольні установи, міжнародно-протиправними діяннями російської федерації в Україні або проти України», - нагадала заступниця Міністра.

Місцезнаходженням міжнародного Реєстру збитків є м. Гаага, Королівство Нідерландів.

Нині Україна разом із іншими державами-учасницями та асоційованими членами Реєстру збитків активно здійснює низку заходів, направлених на якнайскоріший повноцінний запуск роботи міжнародного Реєстру збитків. Очікується, що Реєстр збитків почне приймати перші заяви у квітні 2024 року. Про початок прийому заяв буде повідомлено додатково.











Міністерство юстиції України

Назад в раздел