«Гільдія інженерів технічного нагляду
за будівництвом об’єктів архітектури»

Заступник Міністра фінансів Александр Кава взяв участь у Форумі відновлення Одещини «Транспорт. Логістика. Інфраструктура»

09.08.2023


Зазначений захід присвячено актуальним проблемам регіональної інфраструктури під час війни, а також визначенню подальших першочергових завдань з реалізації повоєнних проектів з відновлення регіонів України.

Участь у заході взяли представники органів влади і місцевого самоврядування, бізнесу, наукових і громадських організацій, профільні експерти та громадськість.

Під час свого виступу Олександр Кава представив учасникам заходу проєкти з розвитку залізничної, автомобільної та транспортної інфраструктури Одеської області, а також розповів про фінансування проектів з відновлення, які буде розпочато після перемоги України.

«Зараз нам важливо сфокусуватися на тих проектах, які дадуть імпульс для подальшого розвитку різних галузей у країні. Якісні транспортні системи стануть запорукою такого комплексного розвитку нашої держави. Це також відіграє важливу роль і для Одещини як регіону, який був і надалі залишиться воротами для експорту українських товарів на світовий ринок», – повідомив Олександр Кава.

У ході виступу Олександр Кава також наголосив на перспективах розвитку туристичного та курортного потенціалу Одещини, основою для якого є забезпечення стабільного сполучення населених пунктів вздовж берегової лінії.

Це такі проекти, як залізничне приміське сполучення Одеса – Лебедівка, і Береговий трамвай Одеса – Южне, що є аналогом бельгійського Берегового трамваю, маршрут якого проходить вздовж усього бельгійського узбережжя Північного моря від кордону з Нідерландами до Франції (Бельгійський Береговий трамвай є найдовшим у світі трамвайним маршрутом, довжина якого становить 67 кілометрів). Будівництво цього трамвайного маршруту дало поштовх для розвитку курортної галузі у Бельгії. Цей досвід варто застосувати і на Одещині – зазначив Олександр Кава.

У рамках роботи Форуму учасники мали можливість взяти участь у панельних дискусіях з розвитку транспортної та прикордонної інфраструктури, а також обговорити модернізацію критичної і соціальної інфраструктури в Одеському регіоні.

«Відбудова України – це  складний i тривалий процес, до якого потрібно готуватися вже зараз. Наразі для ефективного забезпечення Мінфіном фінансування процесу відновлення України, нам реально потрібні якісно підготовлені проекти, результативність яких не викликає сумнівів. Тому у фокусі місцевої влади Одещини повинна бути належна підготовка проектів для швидкого старту їх реалізації після перемоги» – підсумував заступник Міністра фінансів Олександр Кава.

Представлені на Форумі ідеї та презентації проектів, у подальшому можуть бути включені до Плану відновлення України.

2O6A9164.jpg











Міністерство фінансів України


Назад в раздел